Succesvol voorbereiden op de Vierdaagse van Nijmegen?           Inschrijven          Schijndel Loopt!

Voorwaarden

Dit hoort er gewoon bij

De term ‘Voorwaarden’ klinkt vaak als vervelend en lastig, maar in dit geval valt dat reuze mee. Er zijn geen kleine lettertjes; het gaat hier niet om verzekeringen of een hypotheek. Het zijn afspraken die passen bij een groep mensen die samen plezier hebben aan het wandelen. Afspraken omdat het nuttig is om van elkaar te weten wat we van elkaar mogen verwachten.

 1. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen gezondheid. Door in te schrijven en mee te doen aan de trainingen verklaart u voldoende gezond te zijn. U hebt geen lichamelijke klachten die tot problemen kunnen leiden bij het leveren van langdurige fysieke inspanningen die passen bij deze prestatietocht. In geval van twijfel dient u vooraf uw huisarts te raadplegen.

 2. Indien onverhoopt blijkt dat u gedurende de voorbereidingen onvoldoende fit bent en dat doorgaan zelfs onverstandig is, staat het u vrij de trainingen te beëindigen. Ik zal u actief helpen om deze ongewenste situatie te voorkomen, maar besef tevens dat niet iedereen de eindstreep succesvol zal bereiken.
 1. Veiligheid wandelt altijd mee. Tijdens de Vierdaagse zult u weinig last hebben van gemotoriseerde verkeersdeelnemers. Dat is anders tijdens de trainingen. We begeven ons veelal op de openbare weg en moeten ons realiseren dat we kwetsbaar zijn. De volgende maatregelen beperken effectief het risico.

  We lopen zo veel als mogelijk in een groep. De voorste en laatste wandelaar dragen te allen tijde een reflecterend hesje. Buiten de bebouwde kom lopen we aan de linkerkant van de weg. Hierdoor hebben we altijd zicht op het tegemoetkomend verkeer en kunnen we tijdig reageren indien noodzakelijk. Binnen de bebouwde kom lopen we rechts en op de daarvoor bestemde voetpaden. Verder lopen we altijd met de ogen en oren open en waarschuwen we elkaar voor naderend verkeer.

 2. Ik verwacht van u een gezonde motivatie en prima inzet, ook als het moeilijker wordt. Blaren, vermoeidheid en zelfs pijn zijn een deel van onze training. Het zal u helpen om tijdens de Vierdaagse met dit kleine leed verstandig om te gaan.

 3. U mag van mij verwachten dat ik als organisator goed voorbereid aan de start verschijn, dat ik duidelijk en tijdig communiceer en dat ik tevens de logistiek op orde heb. Dat is uiteraard omgekeerd ook het geval. Kleding, uitrusting en verzorging heeft u vooraf op orde.

 4. U volgt voor minimaal 90% het geplande trainingsschema inclusief de Tweedaagse mars. Indien u onvoorzien niet kunt deelnemen aan een aantal geplande trainingsmomenten dan zorgt u zelf voor een alternatief.

 5. De trainingen die ik vanuit Schijndel Loopt! verzorg, bereiden u voor op de Vierdaagse van Nijmegen. Mijn inbreng stopt op de dag voorafgaand aan de Vierdaagse. De Vierdaagse loopt u zelf of samen met andere wandelvrienden, die keuze is aan u. Ik zal op individuele basis als veteraan deelnemen en daarom slaap en leef ik die week op het militaire kamp Heumensoord. De route en starttijden voor veteranen wijken af van de overige lopers. Daarom ben ik niet in staat met u samen te lopen.

 6. U bent zelf verantwoordelijk voor een tijdige inschrijving. Het kan gebeuren dat u uitgeloot wordt en deelname dit jaar voor u niet mogelijk is. U blijft ook in dat geval van harte welkom om te blijven trainen. Het zal u helpen om nog beter voorbereid te zijn op de volgende Vierdaagse en andere prestatietochten.

 7. Ik hecht grote waarde aan een gezond respect voor onze omgeving en de natuur waarin we mogen rondlopen. Ik verwacht dat van u ook. Indien uw gedrag en inzet naar mijn oordeel dusdanig afwijkt van deze norm, dan heb ik het recht mijn diensten eenzijdig te beëindigen.

 

 

Schijndel Loopt!

Volgende Vierdaagse

Volgende editie

Dinsdag 17 t/m Vrijdag 20 juli 2018

Countdown Vierdaagse

. . .

Over ons

Wij zijn Schijndel Loopt! Wij zorgen er voor dat uw kansen voor een succesvolle 1e vierdaagse enorm toenemen. Elk jaar opnieuw helpen wij startende lopers op weg naar Via Gladiola.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Logon Members

Extra informatie voor deelnemers.